Dagbok skriven av Trick

26 Februari
Tiden går och jag har inte haft tid att skriva på ett tag.
Kan berätta att matte lagt blodspår åt mej, jag är jättduktig på det och det går undan och ändå är jag ganska säker på hur jag ska spåra :)
Hoppas det blir mycket mer av sånt här för det är verkligen nåt jag gillar.

Matte har varit gnällig, haft tandvärk i nästan 2 veckor och fick gå till tandläkaren. Stackars matte. Hon har tandläkarskräck och sprutskräck så hon hade nog ont om hon gick dit. Efteråt kom hon hem och bara sov.
Sista gången så hade tandläkaren varit så okänslig och dum enligt matte. Tur man inte har såna besvär :) Räcker väl att man blivit kastrerad för några år sen, men det vill jag inte påminnas om :(

Vi har Harry här nu, han kom i fredags och ska stanna två veckor. Ganska kul emellanåt då vi kan busa lite eller sniffa i trädgården tillsammans. Men matte tycker vi är odrägliga då hon går ut med oss båda på samma gång. Vi drar än hit och än dit... Men hon får ju lite muskler då så det är nog bara nyttigt.
Harry är en snäll skit men ganska närgången. Han vill helst ligga tätt intill mej när vi vilar eller sover och jag låter honom hållas. Men om han börjar klättra på mej så rycker matte in och tar bort honom. Jag säger ingenting för jag är så snäll.

Igår var vi till djuraffären och köpte hundmat och hö. Matte köpte nytt halsband och koppel till Harry. När vi kom hem ångrade hon sig för att hon inte köpt ett likadant till mej men hon har lovat att köpa ett nytt till mej också En tidig födelsedagspressent får det nog bli. Fast jag har hört att matte säger till husse att han ska köpa nåt fint när jag fyller år. Jag blir dock 5 år i april. En herre i sina bästa år

Snart ska jag ner i köket för det har stekts köttbullar idag och matte lovade att jag skulle få smaka. Fast egentligen går det utmärkt med ost eller korv också. Det är mina favoriträtter.
Korv har jag fått en del av sista tiden då vi tränar, inkallningar med korv är skitkul  

Nog för denna gången. Ha det gott mina vänner
/Trick


2 Februari
Bytat ut snögubben som fanns ovanför i min dagbok...
Nu tycker jag det är dags för våren och det får denna fågel med krokus komma med. Dagarna går fort, vissa dagar är jag lite slö och önskar vi hade snö, då hade jag piggnat till. Matte brukar säga vi ska på "ostrunda". Dvs. att hon tar lite ost och skär i små skivor och tar med ut. Redan när hon fixar osten så är jag på hugget.

Då är jag väldigt följsam och tycker det är helkul när hon gömmer den och jag får leta upp. Inkallningar är också mycket roligare när man får nåt gott i belöning. Man kan ju undra varför att man förr i tiden kunde bjudas på nåt torrt hundgodis. Men men... numera är det bara gott när det belönas. Klorna blev klippta igen denna vecka och nu är det bara öronen som ska rengöras.   Det är ganska okej numera men jag måste fjompa mej lite så blir det mer gott efteråt.

Förra helgen var Harry här. Visst lekte vi lite ute och inomhus. Jag morrade åt honom för han skulle sno mitt märgben, vilket han gjorde emellanåt, den lille jäkeln. Han blir inte rädd när jag morrar, han fintar mej och uppmanar till bus och jag går på det och då snor han benet.
Men jag har fler så det gör inget. Han sov över och det blev lite trångt i sängen, jag och matte och Harry som inte kunde bestämma sig var han skulle ligga.. usch...  vilken velpelle

Det finns mat framme hela tiden, och kan ni gissa när han ska äta ? Jo, just när jag ska äta. Han härmar efter hela tiden, dricker jag så ska han dricka. Men ska erkänna att vi äter snällt tillsammans, Vi vet att det räcker åt båda, eller att vi får mer. Minikanin gillar Harry, hon kommer fram och hälsar på honom, vilket hon inte gör på mej.
Men vem bryr sig, jag vill bara hälsa på de kaniner som finns utomhus.
 


Tillbaks

Grafik från Ywonne